• Nederlands
 • Engels

Ploeger Logistics en Bliston Packaging zijn onlangs gestart met een intensief samenwerkingstraject. De producent van kunststof verpakkingen doet internationaal zaken en weet dat logistiek een hoofdrol speelt in hun klanttevredenheid.

Bliston Packaging start intensief samenwerkingstraject

Joël de Bree, supply chain manager bij Bliston, werkt nauw samen met Ploeger. In deze samenwerking is flexibiliteit heel belangrijk.

“Onze klanten zitten in de food- en non-foodsector. Wanneer een van onze klanten een onverwacht verpakkingstekort heeft, willen wij die klant snel kunnen bedienen. De afgelopen maanden heeft Ploeger al laten zien prima mee te kunnen schakelen met dat soort vragen. Niet in de laatste plaats omdat Harderwijk en Nijkerk dichtbij elkaar liggen.”

 

Groei

De producent van kunststofverpakkingen groeide de afgelopen jaren sterk. Daardoor was het mogelijk om VKI Thermoform, een bedrijf dat ook kunststof verpakkingen produceert, uit Lelystad over te nemen. Dit zorgde voor extra productiecapaciteit en gaf de mogelijkheid om een andere logistiek partner in te schakelen.

Diede Paauwe, manager Customer Relations bij Ploeger: “Ploeger ontzorgde VKI Thermoform ook al voor de overname door Bliston. Echter, Ploeger en Bliston kenden elkaar echter nog niet. Intussen kreeg Bliston een nieuwe klant in Zwitserland, die eenmaal per week een volle vrachtwagen verpakkingen nodig had. Op basis van de ervaringen met VKI Thermoform kwam Ploeger ook bij Bliston in beeld. Ons logistieke concept én de persoonlijke manier van zakendoen met één vaste contactpersoon gaf de doorslag.”

De samenwerking tussen Bliston en Ploeger bestaat nu een aantal maanden en De Bree is positief: “Waar we iedere keer weer achterkomen, is dat onze klanttevredenheid toeneemt als we naast een goed product ook ons logistieke proces punctueel neerzetten. Dat maakt een partnership met een logistiek dienstverlener een must! Naast die expeditieklus naar Zwitserland gebruiken we ook het Ploeger-warehouse voor opslag en bedienen we via het groupage vervoer van Ploeger onze klanten in de Benelux. Handige bijkomstigheid is het EDI-systeem, waarmee Ploeger elektronisch orders verwerkt. Ploeger laat volop zien flexibel mee te kunnen schakelen met de vragen die wij krijgen van onze klanten.”

meer
weten?

we bellen
u terug

Vul hieronder uw naam, telefoonnummer en opmerking in. We nemen zo spoedig mogelijk contact op.BEL ME TERUG

Direct antwoord op uw vraag?

Bel +31 (0)33 – 46 15 441.
Of stuur een e-mail.

 • sinds
  internationale verpakkings-professionals sinds 1968
 • 1.001
  matrijzen
  startklaar & naar wens
  op maat gemaakt
 • 10.000
  m2
  productieruimte & magazijnen
  op Hollandse bodem

Flexibel

Kunststof verpakkingen, trays, blisters in alle soorten en maten. Diepte, breedte, kleur, radius, caviteiten, ribben, ontnestnokken; alles afgestemd op uw wensen.

Innovatief

Met nieuwe oplossingen, zoals skin verpakkingen, zoeken we onophoudelijk naar kansen om houdbaarheid, duurzaamheid of gebruiksgemak te verbeteren.

Internationaal

Wereldwijde leveringen mogelijk. Vlotte exportadministratie met ruime ervaring op het gebied van exportdocumenten.

Service

Onze sales-, inkoop- en quality-managers zijn bereikbaar en altijd nauw betrokken bij uw productieprocessen.

Kwaliteit

Wij streven altijd naar hoge kwaliteit. Stevig materiaal, doeltreffend ontwerp, solide productie, feilloze logistiek.

BRC + ISO22000

Bliston voldoet aan de hoogste internationale veiligheidsnormen voor de voedingsmiddelenindustrie.

Capaciteit

Met twee productielocaties in Nederland hebben we snelheid en productiekracht. Van innovatief ontwerp tot implementatie in uw verpakkingslijn.

Materiaal

We produceren onder andere in PET, PET/PE, PS, OPS en Styrolux. We werken met diktes vanaf 100 micron.